Tel.+34 609 760 005
   
catalā  ·  espaņol  ·  english
Vol en globus
       Inici      |     Cerdanya      |      Vallès Oriental      |      Osona      |      Contacta

UN VOL EN GLOBUS

L'activitat

1. Preparació

L’experiència de fer un viatge en globus no es redueix únicament al fet d’enlairar-se i fer un vol en globus, sinó que es tracta d’una aventura global, que inclou una planificació acurada i, sobretot, un treball en equip coordinat.

El primer que fem en el punt de trobada és valorar si les condicions meteorològiques són les òptimes per fer el vol en globus. Per això deixem anar un globus sonda que ens permetrà comprovar l’estat del cel i dels vents, comprovant les corrents i la seva direcció en diferents altituds.
Un cop comprovades les condicions òptimes per volar, desplegarem el globus…
Tots els membres de l’equip que faran el viatge en globus aquell matí tenen el seu rol.

El primer que hem de fer és descarregar el globus del remolc i desplegar la vela, que queda estesa al llarg de l’esplanada. L’Àngel, el pilot, obra la boca del globus i destina un del viatgers per mantenir-la oberta mentre un ventilador omple la càmera del globus d’aire fred. Abans, però, s’assegura que els mosquetons que agafen l’ancoratge a la cistella del globus estan ben agafats i que els cables no estan enredats. Tot correcte. El globus està agafant unes dimensions sorprenents. Una altra persona, a la part posterior del globus, manté el cap de corona tens, això permet mantenir la vela del globus tensa i afavorir un inflat suau i controlat.


2. L'enlairament del globus…

Un cop el globus s’ha alçat comença l’aventura de fer un vol en globus. Els passatgers pugem a la cistella del globus i l’Àngel deixa anar un parell de flamarades que fan enlairar una mica el globus. Ascendim amb suavitat, mentre l’Àngel es comunica per ràdio amb el cotxe de rescat, que ens vindrà a recollir un cop acabat el vol en globus. Anem perdent el terra de vista amb una delicadesa sorprenent, gairebé sense adonar-nos-en… estem volant en globus! Per fi comença la veritable experiència de fer un viatge en globus. Els passatgers que facin un vol en globus per primera vegada senten un temor inicial, por que va transformant-se en un plaer indescriptible quan a 1.000 m d’altitud i sota un mar de núvols comprovem que fer un vol en globus és una activitat a més de plaent, segura i controlada. El globus es desplaça a la mateixa velocitat que el vent, quedem integrats en la natura, a expenses dels seus ritmes. Per fer ascendir el globus l’Àngel va accionant el cremador. Un cop a dalt, el cremador deixa de funcionar i és aleshores que la sensació de pau que tenim quan fem un vol en globus és absoluta. El globus es mou a la mateixa velocitat i direcció del vent. No es pot controlar la direcció. Amb la perícia que aporta l’experiència, la única cosa que fa el pilot en un vol en globus és aprofitar les corrents que es troben a diferents altituds perquè el globus es desplaci en un sentit o en un altre.


3. Descens

vol en globus per catalunya

Per fer baixar el globus l’Àngel manté un ritme de descens controlat i suau. L’aterratge del globus és també tota una experiència. Es tracta d’un dels moments més poètics de l’experiència de fer un viatge en globus: quan fem un vol en globus sabem el lloc de sortida però no coneixem el d’arribada. Es tracta d’un contacte molt íntim amb la natura, com si es fes un pacte de no agressió amb ella, de complicitat. Per sort el vent, tan important durant tot el vol en globus, es desplaça en la direcció que més o menys hem previst. El globus es va acostant suaument al terra i finalment el toquem. Baixem del globus quan l’Àngel ens avisa i premem amb força les cordes…

4. Recollida i esmorzar

esmorzar despres del vol en globus

El vol en globus s’ha acabat. Un cop de peus a terra sembla que encara surem, que encara estiguem a l’aire, volant en globus. Deixem descansar la vela del globus al terra suaument i un cop ben estesa l’anem doblegant minuciosament. No és una feina fàcil, perquè s’ha d’anar expulsant tot el vent de l’interior i la vela ha d’encabir-se en un espai molt reduït. Tots els membres que hem fet el viatge en globus participem en aquesta tasca. Col·loquem la cistella i el globus plegat al remolc i comencem a parlar, ara si, del lloc on anirem a esmorzar. Després de l’experiència de fer un vol en globus no hi ha res que fomenti més els vincles amb l’equip que un bon porró de vi acompanyat d’un suculent esmorzar. Un cop asseguts a taula passem revista d’aquesta gran experiència que ha estat volar en globus, riem i recordem els moments memorables del dia. Ah! i l’Àngel, el pilot, lliura als participants de l’experiència els merescuts diplomes de vol.


Regala vols en globus

globus
compra vol en globus
reserves vols en globus
volar en globus aerostatic
regalar vol en globus
Facebook - Vols en globus Fotografies dels nostres vols de globus
vols en globus · condicions generals · nota legal · info@globubolg.com